Medical Taping / Kinesio taping

meditape1Medical taping is een behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van elastisch tape, die anti allergisch is.  De rekbaarheid van de tape is vergelijkbaar met die van de huid en is waterafstotend, waardoor deze zeker een dag of 5, 6 kan blijven zitten. Douchen en zwemmen hoeft dan ook geen probleem te zijn.

Deze elastische tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren en beïnvloed de receptoren van de huid. De doorbloeding en bewegingsvrijheid van het weefsel blijven in tact! Het lichaam kan op een natuurlijk manier worden bewogen en tijdens het werk of sporten werkt de tape voordurend door aan het herstel.

Medical tape kan worden toegepast bij veel verschillende soorten klachten. Toepassingen van de tape zie je tegenwoordig vooral terug in de sportwereld. Bij klachten aan het bewegingsapparaat wordt de tape vaak ingezet om gewrichten te ondersteunen, of spieren te beïnvloeden om spanningstoename óf juist afname te realiseren.

De tape kan ook gebruikt worden voor houdingscorrecties, zwellingreductie, pijnvermindering en het verbeteren van de huidconditie bij bijvoorbeeld littekens. Medical taping is dus enorm veelzijdig.

Zelfs bij hooikoorts kan Kinesio taping uitkomst bieden !